Čo robiť v Locarne

Mesto Locarno v talianskom kantóne Ticino vám dáva ten pravý stredomorský nádych. Človek sa tu cíti ako na dovolenke pri mori. Tomuto pocitu v lete dopomáhajú aj ubíjajúce horúčavy. Pre nás osobne bolo Lugano o čosi zaujímavejšie. No Locarno má jednoznačne tiež čo ponúknuť. Viac o konkrétnych miestach sa dočítate v tomto článku “Čo robiť v Locarne”

Together to Unknown travel blog

Vždy sa snažíme priniesť vám čo najlepšie a najúprimnejšie tipy a rady o cestovaní úplne zadarmo. Ak sa ti páčia naše články a myslíš si že sú užitočné, budeme veľmi vďační ak sa nás rozhodneš podporiť. ❤️

Naplánuj si...

Ak použiješ tieto odkazy, ty platíš rovnako a my zarobíme malú čiastku.

plane icon

Letenky – Pelikan

visa icon

Viza – iVisa

luggage icon

Dovolenka –  Expedia

hotel icon

Hostel – Hostelworld

bus icon

Bus/vlak – 12go.asia

hotel icon

Hotel – booking.com

Parkovanie

Parkovisko v centre (mapa)

Parkovisko pri pláži (mapa)

Parkovanie v celom meste a jeho okolí je (ako všade vo Švajčiarsku) spoplatnené. Ceny sa pohybujú medzi 1-2CHF na hodinu. Parkovisko v centre je obmedzené len na 3 hodiny. Nič vám však nebráni si parkovanie po 3 hodinách predĺžiť. Skvelým pomocníkom pri hľadaní parkovania je appka Park4Night. Užitočná je aj appka EasyPark, s ktorou si parkovné pĺredžite bez toho, aby ste sa museli na parkovisko vrátiť. Nevýhodou tejto appky je, že je drahšia o 0.3-0.5CHF / hod. 

Čo robiť v Locarne

Z Locarno a Lugana sme pre vás pripravili aj tento vlog plný informácií. Nájdete v ňom tipy na miesta, ktoré sa oplatí vidieť.

1. Staré mesto

Locarno sa môže pýšiť nádhernými úzkymi uličkami a prekrásnou architektúrou. Hlavnou časťou starého mesta je námestie Piazza Grande. Práve pri námestí je mnoho krásnych zákutí, ktoré učtie choďte preskúmať.

2. Piazza Grande

Piazza Grande je srdcom starého mesta. Je to ozaj priestranné námestie, ktoré nemôžete prehliadnuť. Po okraji ho lemujú domy plné farieb. Práve toto je skvelé miesto na obed či drink v jednej z mnohých reštaurácií. Každý rok sa tu v auguste koná filmový festival, ktorý trvá až 10 dní. V júli sa zasa majú načo tešiť milovníci hudby. Koná sa tu totiž obrovský Stars and Moon festival.

3. Promenáda

Schovať sa pred slnkom môžete v tieni stromov pri promenáde. Je to ideálne miesto na oddych. Dokonca tu natrafíte na zopár barov, kde si môžete dopriať osvieženie. Práve tu môžete natrafiť aj na veľmi priateľské a zvedavé kačky. Skvelé je, že tu nájdete aj fontánku s pitnou vodou

Čo robiť v Locarne
Pitná voda na každom kroku

4. Pozemná lanovka Orselina

V centre mesta si môžete všimnúť stanicu pozemnej lanovky. Tou sa môžete vyviezť hore nad mesto do stanice Orselina. Práve tu nájdete ikonický kostolík Madonna del Sasso. Obojsmerný lístok stojí 7.2€ a lanovka v lete chodí každých 15 minút. Aktuálne informácie nájdete TU. Ak chcete vyraziť aj na turistiku, môžete lanovkou pokračovať ďalej na vrchol Cardada či Cimetta. Aktuálne ceny a prevádzkové hodiny nájdete TU

5. Kostol Madonna del Sasso

Ku kostolu Madonna del Sasso sa z meste dostanete pomerne ľahko buď po svojích alebo pozemnou lanovkou. Kostol tu bol postavený už v roku 1487. Tvorí ho kláštor, kostol a zopár kaplniek. Aj keď nie ste veriaci, rozhodne sa sem oplatí ísť. Práve odtiaľto sa vám naskytnú tie najlepšie pohľady na Locarno a Lago Maggiore.

6. Parco delle Camelie

Parco delle Camelie sa nachádza neďaleko pobrežia jazera Lago Maggiore. Nájdete tu až neuveriteľných 950 druhov kamélií. Tento park bol vytvorený v roku 2005. Je to skvelé miesto na relax nie len pre milovníkov kamélií. Dnes sa tento park teší medzinárodnému záujmu. Kamélie tu kvitnú až 9 mesiacov v roku.

7. Verejná pláž

Hneď vedľa parku natrafíte na verejnú pláž. Nájdete tu bar s občerstvením či rôznymi nápojmi, požičovňu paddleboardov no aj . Vstupp na pláž je bezplatný. Úžasne miesto najmä v horúcich letných dňoch.

čo robiť v Locarne
Plážový bar

8. Falconeria Locarno

čo robiť v Locarne
Fotka od gianfilippo maiga z Pixabay

Ak vás fascinuje zver a vtáky, Falconeriu v Locarne by ste zo svojho zoznamu nemali vynechať. Máte šancu vidieť tu naživo orly, jastraby, sovy či supy. Taktiež sa tu koná show, počas ktorej môžete tieto majestátne tory vidieť v ich plnej kráse. Aktuálne si ju môžete pozrieť 2-krát denne. Lístok stojí 25CHF pre dospelú osobu. Viac info nájdete priamo na ich webe TU

Mapa

Kde sa ubytovať?

Booking.com